Recicleaza – Reinventeaza

Cel mai creativ minifestival de educație de mediu

Pe 1 iunie 2023, în Parcul Romniceanu din Capitală (Str.Doctor Grigore Romniceanu, Sector  5), copiii de toate vârstele, împreună cu părinții și bunicii, sunt așteptați la cel mai creativ  minifestival de sustenabilitate și reciclare, desfășurat cu ocazia Zilei Copilului. Organizat de  Creative Arts în parteneriat cu DGASPC Sector 5 și susținut în exclusivitate de OSCAR Downstream, evenimentul “Reciclează. Reinventează!” sărbătorește copilăria și o vară altfel”, prin educație alternativă, creativitate și responsabilitate față de cei din jur, de mediul  înconjurător și animale.

Evenimentul se desfășoară între orele 11.00 și 22.00 și cuprinde activităti relaxante, cu specific educativ și creativ, care au ca scop educarea celor mici în direcția dezvoltării creativității, dar și conștientizarea privind protecția naturii, florei și faunei.  Accesul este gratuit.

Minifestivalul Reciclează. Reinventează!” permite accesul vizitatorilor în patru zone: atelierele de creație, zona experiențelor, zona spectacolelor la scenă și cea de food & relaxare.

 

Ateliere de reciclare creativă, mijloc de educație alternativă

Ateliere de creație sunt organizate la minifestival în șase spații. Acestea reprezintă un mijloc important de educare alternativă a celor mici. Prin joc si experiment, copiii află informatii interesante despre sustenabilitate, si descoperă cum pot proteja natura prin reciclarea deșeurilor în mod creativ.

Tematicile atelierelor sunt adaptate pentru mai multe categorii de vârstă (3-5 ani, 5-8 ani, 8+ ani). Astfel vor avea loc tipuri diverse de ateliere: de reciclare creativă (crearea de jucării din PET-uri, design textil și reciclarea hainelor, colaje din hârtie și textile, origami etc.), de handmade (bijuterii din creioane, broșe din fetru și textile, brățări din mărgeluțe).

Ce care doresc să participe la atelierele de reciclare creative sunt invitați să aducă PET-uri, borcane și sticle curate, tricouri sau alte haine pătate.

 

Distracție și creativitate, în zona de experiențe”

Una dintre zonele dinamice ale minifestivalului din parcul Romniceanu va fi cea a “experiențelor”. Aici vor avea loc diverse activități pentru copii, dar si pentru întreaga familie cum ar fi: pictură pe față, poze creative în cadre inedite, împletire de codițe colorate, realizare de baloane de săpun uriașe, treasure hunt, ateliere de tobe africane etc. 

Actori și animatori profesioniști vor crea momente distractive pentru cei mici și îi vor implica într-o multitudine de jocuri ale copilăriei clasice sau moderne. 

 

Spectacole de teatru, dans, muzică și cinema în aer liber

În zona de scenă a minifestivalului vor avea loc spectacole pentru copii, teatru de păpuși, ateliere de muzică, de dans modern și balet.

Magia are și ea un loc aparte la eveniment, astfel încât cei mici și cei mari sunt așteptați la un spectacol inedit și interactiv cu Teo Magicianul, în care misterul și trucurile de tot felul vor încânta spectatorii.

La lăsarea serii, după ora 20.00, parcul Romniceanu se transformă într-un adevărat cinematograf în aer liber, la care se va proiecta filmul de animație “Motanul Încălțat”, AG/dublat în limba română.

 

Demonstrații de arte marțiale și dresaj canin

Pe aleile parcului Romniceanu vor veni alături de noi prietenii necuvântători de la  Școala de dresaj canin DOGTORS by Cătălin Cornea care ne vor bucura cu drăgălășenia lor și numerele de dresaj.

 

Zona de relaxare cu delicii culinare”

În zona de relaxare cei mici se pot delecta cu diverse gustări precum înghețată artizanală, limonadă, fresh-uri și prăjituri. Părinții sunt așteptați cu cele mai bune sortimente de cafea de specialitate.

 

Schimb de cărți și jucării

Evenimentul susține accesul la educație și joacă pentru toți copiii și promovează un comportament caritabil. Astfel, va fi amenajată o zonă unde oricine este invitat să aducă cărțile și jucăriile, în stare bună sau noi, pe care nu le mai folosește, pentru a fi schimbate cu altele aduse de alți copii. Cărțile și jucăriile donate vor fi oferite celor 500 de copii aflați în grija DGASPC Sector 5.

 

Programul minifestivalului va fi publicat pe www.creativearts.ro și https://www.facebook.com/CreativeArtsBucuresti .

 

Despre: OSCAR Downstream, companie parte din grupul antreprenorial românesc Alfa Group, înființat de Alin Niculae, se află pe piața de oil & gas din 2001, fiind cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România și în top cinci companii petroliere din țară, cu capital 100% românesc și acoperire la nivel național. În ultimii ani a derulat un program accelerat de îmbunătațire a infrastructurii logistice, ajunsă în prezent la peste 65.000 mc în cele 7 depozite OSCAR, cât și de creștere a capacității de livrare către parteneri, extinzând în mod constant flotă de autocisterne, până la 77 în prezent.

Rețeaua de benzinării a ajuns în prezent la peste 100 de stații: peste 70 de benzinării în franciză, sub brandul RO concept OSCAR, și 31 de stații proprii dedicate segmentului de clienți B2B sub brandul DIESELpoint Access.

 Portofoliul OSCAR are în prim plan furnizarea de motorină prin utilizarea unor canale de distribuție variate: vânzare en-gross, stații de incintă OSCAR DIESELpoint, cardurile de carburant OSCAR, completate de servicii integrate personalizate pe specificul fiecărei industrii și fiecărui client în parte – și B2C prin franciză RO. Portofoliul de carburant este completat de benzină, OSCAR având în prezent 3 mărci proprii de carburant.

www.oscars.ro

 

Despre: Creative Arts este o asociație culturală înființată în scopul descoperirii și dezvoltării potențialului creativ al copiilor și adulților. Asociația are ca scop promovarea actului artistic prin producția și organizarea de cursuri, ateliere, spectacole și evenimente, care să contribuie la afirmarea valorilor culturale românești și internaționale.

Centrul Creative Arts dispune de o echipa formată din peste 30 de profesioniști, artiști, artiști plastici, actori, fotografi, specialiști în marketing și comunicare, cu experiență de peste 10 ani, la care se adaugă 300 de artiști din diverse arii culturale. Creative Arts oferă:

  • gamă largă de cursuri şi ateliere pentru toate vârstele, folosind tehnici mixte pentru promovarea artei sub toate formele ei;
  • servicii de organizare evenimente private şi corporate, produse și accesorii pentru aceste evenimente: decoruri şi costume, cadouri şi mărturii, aranjamente florale şi candybar, servicii foto şi video.

Contact:

 

Informații mass-media: Alexandra Dinu, 0722 233 114, alexandra.dinu@media-events.ro

Evenimente de Sânziene în Familie! Recomandări la Bucureşti 24-25 Iunie

Sfârşitul de săptămână este aproape şi suntem nerăbdători să petrecem mult timp în aer liber, mai ales că ne vom bucura de o vreme autentică de vară. Căutăm pentru tine cele mai reuşite evenimente din weekendul de Sânziene. Este şi Ziua Universală a IEI! Mergem la Piscu pentru a sărbători cu ateliere, târg şi muzică, petrecem o zi în Parcul Grădina Icoanei la Târgul de Sânziene de la Grădina cu Artiști.

Vezi cele mai importante recomandări de evenimente în weekendul 24-25 Iunie aici.

 

gokid sanziene

Vis de Copilarie. Tabara de familie cu Montessano la Ferma de sub Penteleu

Vrei sa petreci timp in natura cu copilul tau si in acelasi timp sa ii asiguri o alimentatie sanatoasa, cu mancare BIO si regim vegetarian sau mixt?

Vino cu noi in TABARA de FAMILIE Montessano in perioada 15-20 Iulie!
Am pregatit ateliere de nutritie cu Nutritionist Maria Varga si ateliere de gatit cu Marinela, bucatarul de la Gradinita Montessano.

Vom invata cum sa mancam sanatos, cum sa gatim respectand principiile unei alimentatii sanatoase, vom avea parte zilnic de excursii, jocuri in natura si aventuri de neuitat!

Dragi parinti iubitori de alimentatie sanatoasa, aer curat si drumetii, va invitam cu noi in tabara de familie Montessano!

Va invitam sa redescoperim impreuna farmecul vietii la tara si al iesirilor in natura alaturi de prieteni si alte familii cu valori similare!

Unde mergem?

Va dam intalnire la Ferma de sub Penteleu, situata la poalele munților Buzăului, în drumul spre Penteleu, pe malul Bâscii Mari, la Gura Milii din Varlaam, jud. Buzau.

tabara copii gokid

Mai multe detalii despre tabara gasiti pe GoKid.

 

 

 

1 iunie – 20 de recomandări de la Gokid

Avalanşă de evenimente pentru cei mici de 1 iunie anul acesta! Le-am strâns la un loc pentru tine pe cele mai importante dintre ele şi te invităm să petreci Ziua Copilului în atmosferă de petrecere!

Vremea va fi călduroasă şi ne va îndemna să petrecem o zi în aer liber. Ne aşteaptă o minivacanţă de 1 iunie şi Rusalii de care părinţii nu vor ezita să profite. Dacă nu plănuiţi să plecaţi din Bucureşti te invităm să vezi lista GOKID de recomandări de 1 iunie 2017 în Bucureşti:

evenimente copii de 1 Iunie Bucureşti 2017 de Ziua Copilului

Continue reading

1 iunie – Cea Mai Itsy Bitsy Zi Libera Nationala

De 1 iunie,  Ziua Copilului, sarbatorim in familie Cea Mai Itsy Bitsy Zi Libera Nationala! Te asteptam la un super eveniment, plin cu jocuri, muzica, dans, activitati si bucurie in familie!

De anul acesta, Ziua Copilului se sarbatoreste in familie, pentru ca 1 iunie este zi libera nationala! Cu aceasta ocazie, echipa Itsy Bitsy invita toti copiii, parintii si bunicii la a 12-a editie a festivalului Copiii Coloreaza Viata, unde am pregatit peste 10 ore de bucurie in familie! Continue reading