Trainerii Creative Arts iti impartasesc in paginile editiei de ianuarie-februarie a REVISTEI BABY cateva idei despre dezvoltarea armonioasa a celor mici din familia ta.
Iata cateva idei:
- Încurajează-ți copilul să deseneze personajele de desene animate preferate, să modeleze in lut dinozauri sau animale mici, să înveţe replici de film şi teatru, pentru că, in acest fel, ajuţi foarte mult la dezvoltarea abilităților sale analitice, creative, raţionale, precum şi a imaginaţiei şi simţului său estetic. Cultivarea gândirii creative la copil ii ajută pe aceştia să îşi construiască o încredere mai mare in propriile forţe şi să aprecieze mai mult lumea şi natura înconjurătoare.
- Învață-l pe cel mic ca arta poate fi un joc. Desenează, pictează sau modelează şi tu lutul împreună cu copilul tău. Dacă te implici alături de copilul tău in jocul de-a arta, poţi descoperi că cel mic are un talent care poate fi exploatat cu succes şi care îl poate ajuta să se dezvolte psihic armonios.
- Lucrul cu lutul este cea mai relaxanta tehnica de arte plastice. Lasă-ţi micuțul sa îşi murdărească mâinile in lut si sa creeze singur jucării sau mini-piese de bucătărie – ceşcuţe, farfuriuțe. Toate aceste obiecte din lut pot fi ulterior pictate si accesorizate cu fâşii de hârtie colorata, nasturi colorați, sau mărgele. În final, aceste mici opere de arta vor fi admirate de întreaga familie.
- Ajuta-l pe juniorul tău să realizeze un obiect decorativ unicat pentru camera lui sau o jucărie altfel decât cele obişnuite, pe care le găsești în comerţ. Ai un dublu beneficiu: tu, ca părinte, îţi petreci mai mult timp cu copilul tău, va distraţi împreună, în timp ce îl înveţi să îşi dea frâu liber imaginaţiei şi creativităţii.
- Arta teatrala poate ajuta copii cu probleme de comunicare. Teatrul ii ajuta pe copiii cu probleme de comunicare. Teatrul ii ajuta sa işi dezvolte încrederea in sine. Când iți vei urmări copilul rostind replici din filme celebre, vei înțelege cat de mult îl poate determina jocul pe scena sa fie mai spontan si mai comunicativ. In plus, acest curs este cel mai potrivit pentru a ajuta un copil sa înţeleagă ce înseamnă o echipa. Cursurile Creative Arts, de actorie si improvizație pentru copiii intre 10 si 12 ani se desfăşoară pe parcursul unor module structurate pe mai multe capitole: improvizație, dicţie, respiraţie, mişcare scenica si teatru.